2013

Jäsenkirje 1/2013

Vuosikokous 18.3.2013 klo. 18 Urjalan Osuuspankin kokoustilassa. Juodaan kahvit asioiden käsittelyn lisäksi. Tervetuloa!

Löytöeläintenpäivän Eläinruokakeräys la 2.3.2013
Keräys kauppojen aukioloaikana.Keräyspisteet S-market Urjala ja K-supermarket Mari . Etenkin kissanruokaa ja hiekkaa tarvitaan jatkuvasti.

Uusi kissojen leikkauskampanja alkoi
Kohderyhmänä kampanjassa on ulkona vapaasti liikkuvat kissat, etenkin navetta- ja tallikissat. Alennuksen saa 30 ensimmäistä. Kampanjahinta narttukissan sterilisaatioon 70 € ja kollin leikkaus 50€. Varaa alennuksesi Urjalan Eläinsuojeluyhdistykseltä, päivystävästä puhelimesta nro.040 324 0330 tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Leikattavan kissan tulee olla vähintään 7 kk:n ikäinen. Kissan tulee olla syömättä leikkauspäivänä, vettä saa antaa. Samalla käynnillä kissa voidaan myös matolääkitä, rokottaa ja tunnistusmerkitä sirulla.Tarvittaessa yhdistys voi auttaa kissan kuljettamisessa leikkaukseen.

Sijaiskoteja kissoille
Yhdistys on aloittanut yhteistyössä Naisten Toimintaryhmä Ompelukerhon kanssa kissojen sijaiskotien etsinnän. Sijaiskotikissat tulevat monesta eri paikasta. Jotkut tulevat löytöeläinkodista, osa yksityisten ihmisten luovuttamina, osa loukutetaan yhdistyksen toimesta ja toiset vain ilmaantuvat ihmisten nurkkiin. Kaikki ovat kuitenkin löytöeläinkodin tiedossa, jotta mahdollinen omistaja voi kissansa saada takaisin. Esyn haltuun tulevista kissoista myös ilmoitetaan karkurit sivustolla ja yhdistyksen facebook-sivuilla sekä kotisivuilla. Valitettavan harva kissa kuitenkin kotiinsa palautuu. Osa kissoista on yksinkertaisesti hylätty, eikä niitä haluta takaisin. Sijaiskotitoiminnan tarkoitus on tarjota kissalle väliaikainen koti, kunnes se löytää lopullisen kodin. Ilman sijaiskoteja yhdistys ei voi kissoille majoitusta tarjota ja ihan kesyjäkin kissoja joudutaan lopettamaan.
 
Minkälainen koti sopii sijaiskodiksi?

Sijaiskodiksi sopii tavallinen eläinrakas henkilö, jolla toivotaan olevan jonkinlaista eläintenhoitokokemusta. Mikään erikoisasiantuntija ei tarvitse olla, koska apuna on eläinsuojeluyhdistyksen vastuuhenkilö. Sijaiskodin pitäjältä toivotaan kärsivällisyyttä ja aikaa olla eläinten kanssa
Suositus on, että sijaiskodissa ei ole muita kissoja, jottei tule tautien tartuntavaaraa. Harkinnan mukaan voidaan sijaiskodiksi ottaa myös koti, jossa on kissoja. Tällaiseen kotiin sijoitetaan esim. karanteenissa ollut tai muutoin terveeksi todettu kissa. . Kissojen tarttuvista taudeista voi lukea lisää internetistä osoitteesta: http://www.kissaliitto.fi/tarttuvat.php Yleisimpiä vaivoja ulkoa löydytyillä kissoilla ovat erilaiset loiset, hengitystie-infektiot ja vatsavaivat. Näistä useimmat saadaan hoidettua asianmukaisella hoidolla ja lääkityksellä melko nopeasti ja tämän jälkeen hoitorutiinit muuttuvat helpommiksi. Kaikilla kissoilla ei toki sairauksia ole!
 
Sijaiskodille korvataan kuitteja vastaan eläinlääkärikulut, lääkkeet, hiekka ja ruoka.

Jos olet kiinnostunut sijaiskotitoiminnasta, ota yhteyttä sijaiskotiasioiden yhteyshenkilöön Tuire Orelmaan, numero 040 416 8812. Sijaiskotitoiminnasta lisätietoa  www.urjalanesy.net tai Tuirelta.

Lemmikin turvasiru

Yhdistyksellä on nyt kolme sirutuskoulutuksen käynyttä henkilöä (Johanna Elonheimo, Sirpa Maunuksela ja Marika Taskila), jotka saavat laittaa turvasiruja. Lähiaikoina järjestettäneen esyn jäsenten eläimille sirutuspäivä omakustannushintaan. Pienikokoinen siru laitetaan eläimen niskaan, nahan alle. Siru ei haittaa eläintä mitenkään. Sirunumero luetaan löytöeläinkodissa erillisellä sirulukulaitteella. Sirun numero kirjataan turvasirujärjestelmään, josta löydetyn eläimen omistaja löytyy nopeasti.

 

Jäsenkirje 2/2013

Vuosikokouksen satoa

Urjalan Eläinsuojeluyhdistyksen vuosikokous pidettiin 18.3.13. Urjalan osuuspankin kokoustilassa. Runsaiden puheenvuorojen lomassa käsiteltiin asiat. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Johanna Elonheimo.

Hallitukseen valittiin Marika Taskila ja Sirpa Maunuksela, uusina jäseninä Tuire Orelma, Merja Hakamäki ja Jaana Rytky. Varajäseninä jatkavat Anne Lindlöf ja Heli Kurkisuo.

Yhdistyksen kissavastaavana jatkaa Marjatta Mäkelä ja uutena kissojen sijaiskotivastaavana Tuire Orelma. Tiedottajana jatkaa Marika Taskila, joka vastaa yhdistyksen nettisivuista, sähköpostista ja facebookista. Anne Lindlöf otti nuorisovastaavan tehtävät. Sanna Joutsela toimii ystäväkoirien yhdyshenkilönä. Jäsenyhdyshenkilönä jatkaa Johanna Elonheimo.

Tulevaa

Muutama uusi toimintamuoto on tällä hetkellä viritteillä ja niistä kerrotaan heti, jos ne vain saadaan toteutettua. Toimijoista ei ole edelleenkään ylitarjontaa, joten jokainen innokas toimija otetaan ilolla vastaan.

Yhdistyksen kotia etsivistä eläimistä ilmoitetaan jatkossa omien kotisivujena ja facebooksivujen lisäksi sivustolla kodittomat.info. Aikaisemmin käyttämämme sivusto kodittomat.fi jäi pois kuukausia jatkuneen huoltokatkon vuoksi.

Sirutamme kissoja ja koiria (sirun laitto + merkintä www.turvasiru.fi rekisteriin) su 7.4.13 klo. 16-19. Sirutukseen tulee varata aika etukäteen joko spostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai soittamalla esyn puhelimeen 040 324 0330 (parhaiten tavoitat iltaisin kello. 17 jälkeen). Ihan pieniä kissanpentuja emme vielä siruta. Kunhan kokemusta on kertynyt enemmän, niin sitten menee kissanpennutkin. Esyssä sirukoulutuksen käyneitä ovat Johanna Elonheimo, Sirpa Maunuksela ja Marika Taskila.

Turvasirun avulla löytöeläinkoti näkee eläimen omistajan internetin turvasirupalvelusta. Huom! Vaikka eläimellä olisikin siru laitettu, tulee siitä silti ilmoitella löytöeläinkoteihin ja katoamisympäristöön.

Kaipaisimme joukkoomme alla olevan koulutuksen käynyttä henkilöä:

Uusien Eläintaitokouluttajien kurssi 12. -13.10.2013 Helsingissä, kurssikeskus Kuntokalliossa

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry:n ELLU Eläintaitokoulutuksen kohderyhmänä ovat 10 -16-vuotiaat lapset ja nuoret. ELLU -kursseilla käsitellään eri eläinlajeja, niiden käyttäytymistä ja oikeaa hoitamista. Kurssilla etsitään vastauksia kysymykseen: ”Kuinka minä voin tuottaa eläimelle hyvän elämän?” Koulutus koostuu peruskurssista ja sen jälkeen suoritettavista lajikursseista.

ELLU Eläintaitokoulutusten ohjaajat ovat aikuisia, jotka ovat kiinnostuneita eläinten hyvinvoinnista sekä lasten ja nuorten ohjaamisesta monipuolisin menetelmin. ELLU -kouluttajaksi pääsee osallistumalla syksyllä järjestettävään kaksipäiväiseen koulutukseen.

ELLU -kouluttajien koulutus on avoin kaikille kiinnostuneille!

Mukaan koulutukseen mahtuu 30 ensiksi ilmoittautunutta. SEYn jäsenille osallistumismaksu on 45€ sisältäen koulutuksen, materiaalit, majoituksen ja ruoat. Liitto korvaa jäsenilleen matkakulut halvimman julkisen kulkuvälineen mukaan. Muille kuin SEYn jäsenille osallistumismaksu on 75€ sisältäen koulutuksen, materiaalit, majoituksen ja ruoat.

Ilmoittautumiset 31.5.2013 mennessä nuorisotoiminnan koordinaattori Tiina Lehtovirralle: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 050 3866 893. Lisätietoja: www.elaintaito.fi/ellu_kouluttajaksi

Kevätterveisin  

-   Uusi Hallitus ;
Marika, Johanna, sirpa, Merja, Tuire, Jaana, Anne & Heli -