2014

Jäsenkirje 1/2014

Tervehdys ja eläinrakasta alkanutta vuotta!

Vuosikokouskutsu:
Urjalan Eläinsuojeluyhdistyksen vuosikokous pidetään torstaina 6.3. klo 19 Urjalan kirjaston lehtilukusalissa. Kahvitarjoilu. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita!

Kevät koittaa ja kissojen rinnoissa roihuaa pian pitelemätön lempi. Ei-toivottujen pentueiden vähentämiseksi järjestetään jälleen kissojen leikkauskampanja. Se kohdistuu tänä keväänä kollikissoihin, joita steriloidaan keskiviikkona 26.2. klo 16–20 alennettuun hintaan (40e) ja ilman ajanvarausta Urjalan eläinlääkäriasemalla. Kollin tulee olla vähintään 6 kuukauden ikäinen. Leikkauspäivänä sille saa antaa vain aamuruoan. Pallit pois -tempauksesta on ilmoitukset mm. markettien seinillä. Narttukissoille vastaavaa leikkauskampanjaa ei nyt järjestetä.

Urjalan Eläinsuojeluyhdistys lahjoittaa tempauksessa leikatuille kolleille sekä kaikille maalis-huhtikuun aikana leikatuille kissoille turvasirun (arvo 20e). Turvasiru asennetaan leikkauksen yhteydessä niskanahan alle. Asennus on kivuton ja siru sen jälkeen huomaamaton. Sirun tunnistenumero kertoo kissan omistajan. Se luetaan lukulaitteella, joita on Urjalassa eläinlääkärillä, eläinsuojeluyhdistyksellä, löytöeläinkodin pitäjällä Antero Vuorella ja poliisilla. Turvasirullinen eksynyt kissa löytää varmimmin tiensä takaisin kotiin!­

Urjalaan on avattu viime elokuussa kissahotelli Karvakerä. Hotellin emännällä Heli Kurkisuolla on vuosikymmenten kokemus kissojen hoidosta. Kissahotelli sijaitsee Aseman vanhalla koululla, Salmenraitti 15 A 2. Tiedustelut ja varaukset Heli Kurkisuolta p. 050 367 9406.

Sijaiskodeissa on omaa pysyvää kotia etsiviä kissoja. Niistä voi tiedustella Heli Kurkisuolta arkisin klo 16–20 ja viikonloppuisin klo 12–20 samasta puhelinnumerosta. Kissoista löytyy kuvia ja tietoja yhdistyksen facebook- ja nettisivuilta.

Yhdistyksen ensimmäinen oma seinäkalenteri oli menestys - kaikki kalenterit saatiin myytyä! Vuoden 2014 kalenterissa on valokuvia urjalalaisista koti- ja lemmikkieläimistä. Kalenterien myynnistä kertynyt voitto käytetään tietysti eläinten hyväksi. Suurkiitos kaikille kalenterin tekoon ja myyntiin osallistuneille!

Yhdistyksen ystäväkoirat aloittavat maaliskuussa lukukoirakokeilun kirjaston näyttelytilassa. Lukukoira on kaverina lukemaan opettelevalle tai lukemisessa epävarmalle lapselle, joka lukee valitsemaansa kirjaa koiralle ääneen. Kohderyhmänä ovat eläinrakkaat 1-3 -luokkalaiset.

 

Jäsenkirje 2/2014

Urjalan Eläinsuojeluyhdistyksen vuosikokous 2014 pidettiin kirjaston lukusalissa 6.3. Paikalla olivat hallituksen jäsenet ja pari rivijäsentä nauttimassa kahvikupposen äärellä Merjan leipomaa ihanaa vegaanista suklaamoussea.

Kokouksessa käytiin läpi vuoden 2013 toimintakertomus ja tämän vuoden toimintasuunnitelma, ne ovat ohessa liitteenä. Yhdistykselle valittiin uusi hallitus. Johanna Elonheimo jatkaa puheenjohtajana ja hoitaa jäsenasiat, Marika Taskila on varapuheenjohtaja ja päivittää facebookia, Sirpa Maunuksela toimii rahastonhoitajana, Eija Haapalainen tiedottajana ja Laura Valtanen nuorisovastaavana. Tuire Orelma ja Merja Hakamäki täydentävät hallitusta, Heli Kurkisuo ja Jaana Rytky toimivat varajäseninä.

Jäsenmaksut pysyvät ennallaan tänä vuonna. SEY:n jäsenet saavat toukokuussa pankkisiirtolomakkeen jäsenmaksua varten. Urjalan Eläinsuojeluyhdistyksen paikallisjäsenet maksavat jäsenmaksun (12e) huhtikuun loppuun mennessä yhdistyksen tilille FI29 54884320 029194. Laita viestikenttään oma nimesi.

Kissojen leikkauskampanjat jatkuvat. Pallit pois -tempauksessa oli tungosta. Kolleja leikattiin iltamyöhään ja leikkauksia jatkettiin vielä toisena iltana. Seuraava kollikissojen leikkausilta on perjantaina 4. huhtikuuta klo 15-18. Alennettu hinta 40e (norm.70e). Narttujen leikkauksia tuetaan niin, että 15 ensimmäistä varaajaa saa alennuksen. Alennettu hinta on 80e (norm. 105e). Leikkauksiin on varattava aika. Varaukset tehdään puhelimella Heli Kurkisuolle p. 050 367 9406 arkisin klo 16-20 ja la-su klo 12-20. Kampanjahinnat on tarkoitettu ulkona vapaasti liikkuville urjalalaisille kissoille.

Urjalan Eläinsuojeluyhdistys lahjoittaa kaikille maalis-huhtikuun aikana Urjalassa leikatuille kissoille turvasirun ja sen rekisteröinnin. Muutoin turvasirun voi hankkia kissoille ja koirille hintaan 20e. Jos haluat turvasiruttaa lemmikkisi, ota yhteyttä.

Tämän vuoden yhtenä tavoitteena on järjestää koirakoulu. Sopivaa kouluttajaa kuitenkin kaivataan, vinkkejä otetaan vastaan!

Urjalan työttömien kirppikselle Laukeelassa voi edelleen viedä tavaraa ja vaatteita myytäväksi esy:n piikkiin. Hinnoittele tuotteet valmiiksi ja laita hintalappuun merkintä ”esy”. Valmiita hintalappuja voi myös tulostaa nettisivuilta. Tuotto käytetään eläinten hyväksi.